Kokosky
Suroviny na kokosky: 2 bílky, 100 g cukru, 100 g strouhaného kokosu, 1 lžíce hrubé mouky.
Na slepování oříškovou nutelu, pikantní marmeládu a čokoládu na polevu.
Na spodní část kokosek si upečeme z lineckého těsta malá kolečka. Můžeme je upéct i podle tohoto receptu.
Postup: do ušlehaných bílků zašleháme cukr a vmícháme kokos s moukou. Pomocí sáčku nebo malé lžičky tvoříme na plechu malé kokosky, které pečeme při 160°C do světle růžova. Do středu lineckého kolečka dáme trošku oříškové nutely, kolem ní pikantní marmeládu a přilepíme kokosku. Celou spodní část kokosky máčíme v čokoládě.
Pro rychlejší zatuhnutí čokolády, si naskládám kokosky na tácek a dám na chvíli do mrazáku. Čokoláda tak na nich rychle zatuhne a nestéká.
Náhledy fotografií ze složky cukroví, sušenky