Čokoládové rohlíčky
Suroviny na těsto: 2 vejce, 200 g moučkového cukru, 200 g mletých ořechů, 2 lžíce hladké mouky.
Suroviny na krém: 100 ml mléka, 50 g polohrubé mouky, 100 g másla, 80 g moučkového cukru, 50 g rozpuštěné čokolády, 2 lžíce nutely.
Čokoládová poleva na zdobení.
Postup: vejce, ořechy, cukr a mouku smícháme. Naplníme do sáčku, ustřihneme růžek a na plech s pečícím papírem nebo fólií stříkáme male rohlíčky. Při pečení nabydou, takže stříkáme dál od sebe. Pečeme při 150°C kolem 20 minut, nesmí ztmavnout. Vychladlé sundáme z plechu. Mléko přivedeme k varu, přidáme mouku a uvaříme hustší kaši. Máslo utřeme s cukrem, postupně vmícháme vychladlou moučnou kaši, přidáme rozpuštěnou čokoládu, nutelu a promícháme. Krém naplníme do sáčku a stříkáme na vychladlé rohlíčky. Máčíme v čokoládě.
Náhledy fotografií ze složky cukroví, sušenky