Ovocný řez
Suroviny na těsto: 6 bílků, špetička soli, 1 vejce, 6 lžic polohrubé mouky, 6 lžic cukru, 80 g másla, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžíce kakaa.
Suroviny na krém: 1 vanilkový pudink, ¼ litru mléka, 3 lžíce cukru, 2 tučné tvarohy, 200 g másla, 1/2 kg jahod.
Meruňková marmeláda, 1/2 balíčku piškotů, cukrářské želé.
Postup: vejce rozklepneme a bílky ušleháme se špetkou soli. Přidáme žloutek, cukr a prošleháme dotuha. Mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem a opatrně vmícháme do bílkové hmoty střídavě s rozpuštěným máslem. Těsto vlijeme na plech a upečeme při 180°C cca 12-15 minut. Prochladlý plát potřeme marmeládou, rozpůlíme a na jednu polovinu poklademe piškoty. Z mléka pudinku a cukru uvaříme pudink a ještě do teplého vmícháme máslo. Prochladlý pudink smícháme s tvarohem a přidáme pokrájené jahody. Tvarohovou směs navrstvíme na piškoty a přikryjeme druhou částí těsta. Povrch poklademe pokrájenými jahodami a zalijeme cukrářským želé.
Necháme uležet, nejlépe do druhého dne.
Náhledy fotografií ze složky řezy, rolády