Bílkový kakaový řez s tvarohovo-meruňkovou náplní
Suroviny na těsto: 200 ml bílků, 180 g cukru, 160 g polohrubé mouky, 50 g másla, 2 lžíce kakaa, špetka soli, 1 lžička prášku do pečiva.
Suroviny na náplň: 250 g tvarohu v kostce, 1 šlehačka, 1 ztužovač, 2 lžíce meruňkové marmelády.
Suroviny na krém: 2 kysané smetany, 1 velká čokoláda na vaření.
Drcené mandle na posyp, meruňková marmeládu na potření korpusu.
Postup: bílky ušleháme se solí a cukrem a vmícháme rozpuštěné máslo. Mouku promícháme s práškem do pečiva a kakaem. Postupně přidáváme k bílkové směsi a lehce promícháme. Pečeme na větším plechu v předehřáté troubě kolem 12-15 minut. Tvaroh rozšleháme a přimícháme marmeládu, šlehačku ušleháme se ztužovačem a vmícháme do tvarohu. Čokoládu na vaření rozpustíme ve vodní lázni a vmícháme do kysané smetany. Vychladlý korpus potřeme marmeládou, na jednu polovinu navrstvíme tvarohový krém a přikryjeme druhým plátem těsta. Na vrch rozetřeme čokoládový krém a posypeme mandlemi. Necháme odležet, nejlépe v lednici do druhého dne.
Náhledy fotografií ze složky řezy, rolády