Jdi na obsah Jdi na menu
 

Tvarohový koláč s ovocem

22. 7. 2010

tvarohovy-kolac-.jpgSuroviny na těsto: 200 g hladké mouky, 70 g moučkového cukru, 100 g másla, špetka soli, 1 žloutek, 3 lžíce smetany.

Náplň: 3 vejce, 130 g cukru, špetka soli, 2 vanilkové cukry, citronová šťáva z poloviny citronu, 500 g obyčejného tvarohu, 50 g rozpuštěného másla, 50 ml  smetany 33%, 1 1/2 lžíce hladké mouky.

Dortové želé na polevu a 500 g libovolného ovoce do náplně.

Postup: všechny suroviny na těsto smícháme dohromady a vypracujeme vláčné těsto, které necháme chvilku v chladu odpočinout.

Vejce s cukry a solí ušleháme do husté pěny a přišleháme citronovou šťávu. Tvaroh promícháme s máslem a smetanou do hladkého krému, přidáme vaječnou směs a promícháme. Postupně vmícháme prosátou mouku. Těsto vyválíme do většího kruhu a vložíme do vymazané dortové formy. Okraje těsta musí být vyvýšené asi 6 cm. Polovinu náplně rozprostřeme na těsto, poklademe ovocem a přikryjeme druhou polovinou tvarohu. Povrch můžeme libovolně ozdobit. Pečeme při 170 °C kolem 50 minut a 10 minut necháme v troubě dojít. Po vychladnutí polijeme dortovým želé připraveným podle návodu. Před porcováním necháme vychladnout.

Inspirace z časopisu Blesk pro ženy.

 

 

Náhledy fotografií ze složky koláče, záviny

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Super

(Zuzana, 30. 9. 2013 14:45)

Jednoduchý a rychlý recept. Do poloviny tvarohu jsem přidala kakao a měla jsem dort dvoubarevný :D

vypadá to

(Zdenka , 27. 7. 2010 9:17)

moc hezky taky vyzkouším

super!

(babiMinka, 23. 7. 2010 19:11)

ten koláč vpadá moc pěkně a tvaroh máme všichni ve velké oblibě, takže vyzkouším!