Třešňový koláč
Suroviny: 2 vejce, 200 g cukru, 300 g polohrubé mouky, 100 g rozpuštěného másla, 200 ml mléka, 1 prášek do pečiva, pár kapek vanilkové tresti.
500 g vypeckovaných třešní, žmolenku a pár mandlí na posyp, tuk a mouku na vymazání a vysypání plechu.
Postup: vejce utřeme s cukrem do pěny a vmícháme rozpuštěné máslo a vanilkovou tresť. Postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Těsto vlijeme na menší vymazaný a vysypaný plech. Třešně obalíme v trošce hrubé mouky a poklademe na těsto. Těsto zasypeme žmolenkou a pokud máme, můžeme posypat i drcenými mandlemi. Pečeme při 180 °C kolem 30 - 35 minut.
Náhledy fotografií ze složky koláče, záviny