Jdi na obsah Jdi na menu
 

Makový koláč

5. 5. 2010

 makovy-kolac.jpg                                                                                                    

Těsto: 200 g cukru, 380 g polohrubé mouky, 2 vejce, 150 ml oleje, 200 ml kysaného podmáslí, 1 prášek do pečiva, 2 lžičky citronové tresti.

Náplň: 150 g mletého máku, 200 ml mléka, 40 g cukru, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce švestkových povidel, 10 ks sušených švestek,  2 lžíce strouhaných piškotů, nebo jemné domácí strouhanky na zahuštění.

Žmolenka: 60 g másla, 60 g cukru, 60 g polohrubé mouky, 1 skořicový cukr.

Ostatní: Máslo na vymazání plechu a strouhaný kokos na vysypání.

Postup: Mák smícháme s cukry, zalijeme mlékem a krátce povaříme, přidáme povidla, pokrájené švesky a zahustíme. Žloutky ušleháme s cukrem do běla, přidáme olej, podmáslí, citronovou příchuť (může být i šťáva z jednoho citronu) a vmícháme mouku promísenou s práškem do pečiva. Těsto vlijeme do menšího, ale vyššího vymazaného a vysypaného plechu, pomocí lžíce navrstvíme makovou náplň a posypeme žmolenkou. Pečeme při 180 °C 40 minut.

 

Náhledy fotografií ze složky koláče, záviny

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA