Jdi na obsah Jdi na menu
 

Jahodový koláč

29. 5. 2010

jahodovy-kolac.jpgSuroviny: 300 g polohrubé mouky, 200 g cukru, 3 vejce, 200 ml smetany ke šlehání 33%, 50 g rozpuštěného másla, 1 prášek do pečiva.

Náplň: 500 g  pokrájených jahod.

Žmolenka: 100 g másla, 100 g cukru, 60 g polohrubé mouky,  60 g hladké mouky, 1 vanilínový cukr.

Kousek másla a strouhaný kokos na vymazání plechu.

Na pečení použijeme menší plech (25 x 35 cm).

Postup: Troubu si předehřeme na 170 °C. Do šlehače dáme celá vejce s cukrem a ušleháme na nejvyšší stupeň do husté pěny. Přepneme na nižší stupeň a zašleháme máslo, smetanu, a postupně přidáváme mouku promíchanou s práškem do pečiva. Těsto vlijeme na plech, rozložíme jahody a zasypeme žmolenkou. Pečeme 35-40 minut.

 

Náhledy fotografií ze složky koláče, záviny

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA