Jdi na obsah Jdi na menu
 

Šlehaná mramorová bábovka

29. 1. 2011

slehana-mramorova-babovka.jpgSuroviny: 4 vejce, 250 g cukru, 150 g másla, 1 vanilkový cukr, 350 g polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, 2 lžičky citronové kůry, 100 ml mléka. 

Máslo nebo jiný tuk na vymazání formy a strouhaný kokos na vysypání.

Postup: pečící nádobu vymažeme máslem a vysypeme strouhaným kokosem. Žloutky oddělíme od bílků. Změklé máslo ušleháme s cukry, postupně zašleháváme po jednom žloutku a po částech přišleháme bílky a citronovou kůru. Potom stáhneme na nejnižší stupeň a zašleháme polovinu mouky smíchanou s práškem do pčiva.  Přilijeme mléko (asi jednu lžíci si uchováme), necháme promíchat a ručně přimícháme zbytek mouky. Do nádoby vlijeme polovinu těsta a do zbytku přidáme kakao a lžíci mléka. Promícháme i vlijeme na zbytek těsta. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C kolem 40 minut.

 

Náhledy fotografií ze složky bábovky, muffinky

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Mramorová bábovka

(aiduska, 29. 1. 2011 17:24)

chybí v seznamu surovin kolik másla nebo tuku

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA