Žitné trojhránky
Suroviny: 300 ml vody, 3 lžíce sádla, 200 g směsi na ciabattu, 150 g žitné celozrnné mouky, 150 g žitné chlebové mouky, 1 lžička cukru, 1 lžičku soli, 1 lžička chlebového koření, 15 g droždí, 3/4 lžičky sušeného tymiánu (nemusí být, ale těsto má příjemnou vůni)
Žloutek rozšlehaný s mlékem na mašlování a trochu máku na posyp.
Postup: suroviny dáme v pořadí do pekárny a zapneme program těsto. Po vykynutí přendáme na vál, propracujeme, vyválíme na menší obdélník (20x30 cm) Rozdělíme na čtverce a ty na trojúhelníky. Přeneseme na plech, pomašlujeme, posypeme mákem a necháme na teplém místě nakynout. Pečeme při 190°C kolem 18 minut.
Náhledy fotografií ze složky slané drobné kynuté pečivo