Škvarkové bagetky
Suroviny: 280 ml vody, 4 lžíce škvarkového sádla, 2 lžičky soli, 250 g pšeničné chlebové mouky, 150 g celozrnné pšeničné mouky, 100 g hladké pšeničné mouky, 1/2 lžičky sušeného zázvoru, 1 lžička chlebového koření, 20 g čerstvého droždí, 1 lžička sladěnky nebo cukru.
Trochu mléka na pomašlování.
Postup: těsto necháme zpracovat a vykynout v pekárně na program TĚSTO. Hotové vyjmeme a rozdělíme na osm dílů. Utvoříme bagetky, potřeme mlékem, naříznemea necháme kolem 30-40 minut nakynout. Můžeme posypat solí nebo kmínem. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C kolem 15 minut. Upečené přendáme na mřížku, kde je necháme vychladnout.
Náhledy fotografií ze složky slané drobné kynuté pečivo