Sezamové pšeničné housky
Suroviny na první těsto: 150 g hladké pšeničné mouky T650, 150 ml vlažné vody, 20 g čerstvého droždí, 1 lžička sladěnky nebo sušeného sladovitu.
Suroviny na druhé těsto: 100 ml vody, 2 lžíce oleje, 250 g celozrnné jemné pšeničné mouky, 1- 1 1/2 lžičky soli, 3 lžíce sezamu.
Na mašlování mléko a na posyp pšeničné klíčky.
Postup: suroviny na první těsto dáme do pekárny, necháme zamíchat a vypneme. Po 30-40 minutách, kdy nám těsto nabyde, přidáme ostatní suroviny. Sezam nasypeme před koncem hnětení a necháme těsto nakynout. Vykynuté vyjmeme, propracujeme, rozdělíme na osm dílů, umotáme housky, třeba podle tohoto postupu nebo jiné pečivo. Necháme nakynout, potřeme mlékem a posypeme pšeničnými klíčky. Pečeme při 190°C kolem 15 minut s vodou v troubě.
Náhledy fotografií ze složky slané drobné kynuté pečivo
Komentáře
Přehled komentářů
Dobrý večer, musí se dávat hrnek s vodou do trouby u každého slaného pečiva /myslím bagetky, vločkové cihličky/ nebo jen u rohlíků a housek? Děkuji
Re: slané pečivo
(Květka, 12. 6. 2011 22:41)Pokud se dá voda do trouby pečivo se navysušuje a je vláčnější. Většinou dávám vodu i když to v receptu není napsané. Voda udržuje při pečení kůrku vláčnější a pečivo pak může lépe kynout.
slané pečivo
(asjenka, 7. 6. 2011 21:55)