Pšeničáky
Suroviny: 220 ml vody, 50 ml smetany, 25 g sádla, 60 g strouhaných vařených brambor, 20 g droždí, 250 g polohrubé mouky, 250 g pšeničné celozrnné mouky, 1 lžičku cukru, 2 lžičky soli, 1/2 lžičky drceného kmínu.
Trochu ovesných vloček na posyp.
Postup: Suroviny dáme v pořadí do pekárny (1/3 smetany si necháme stranou)a zapneme program těsto. Vykunuté rozdělíme na osm dílů, uválíme bochánky a necháme na plechu nakynout. Potřeme zbylou smetanou, posypeme vločkami, pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C 5 minut, stáhneme na 180 °C a dopečeme.
Jsou jemné, vláčné a výborné i druhý den.
Náhledy fotografií ze složky slané drobné kynuté pečivo