Chlebové krucánky
Suroviny: 320 ml vody, 3 lžíce oleje, 3 lžíce sušené bramborové kaše, 200 g směsi na domácí chléb, 150 g špaldové hladké mouky, 150 g tmavé žitné chlebové mouky, 2 lžičky soli, 1 lžička třtinového cukru, 1 lžička chlebového koření, 20 g droždí,rozšlehaný žloutek s mlékem na mašlování a semínka na posyp.
Postup: suroviny dáme v pořadí do pekárny a zapneme program těsto. Vykynuté rozdělíme na díly vyválíme dlouhé válečky a vždy jeden vyválíme v žitné mouce a druhý potřeme rozšlehaným vajíčkem s mlékem a obalíme v semínkách a oba válečky spolu spleteme. Káždý takto spletený cop rozkrájíme na libovolně velké díly. Přendáme na plech, necháme vykynout a pečeme při 190°C 15 - 20 minut ( záleží na velikosti).
Těsto můžeme použít i na přípravu chleba. Těsto jsem rozdělila na dva díly, vytvarovala dvě večky, pomašlovala a posypala slunečnicovými semínky. Po vykynutí pečeme kolem 40 minut.
Chleba je chutný a křupavý.
Náhledy fotografií ze složky slané drobné kynuté pečivo
Krucánky
(Osma, 29. 7. 2010 18:36)