Mandlové hvězdičky
Suroviny: 160 ml mléka, 1 žloutek, 3 lžíce oleje, špetka soli, 30 g cukru, pár kapek mandlové tresti, 100 g polohrubé výběrové mouky, 200 g hladké mouky, 10 g čerstvého droždí, 2 lžíce drcených mandlí, 2 lžíce rozinek.
Rozšlehaný žloutek s mlékem na potření a drcené mandle s hrubým cukrem na obalení.
Postup: suroviny dáme v pořadí do pekárny na program těsto, po signálu přidáme mandle a rozinky. Vykynuté vyndáme, rozdělíme na čtyři díly cca 150 g a vytvoříme bulky, které necháme přikryté pět minut odpočinout. Každou bulku rukou zploštíme, pomašlujeme vejcem a potřenou stranu vložíme do drcených mandlí. Ve středu nakrojíme hvězdici a vnitřní špičky hvězdy vytočíme ven. Přeneseme na plech a necháme přikryté nakynout nakynout cca 30 minut. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C 15 minut 15-20 minut.
Náhledy fotografií ze složky mandlové hvězdy