Tukový rozinkáč
Suroviny: 250 ml mléka, 1 vejce, 80 g rozpuštěného rostlinného tuku, 1 lžíce citronky, trochu citronové tresti nebo kůry, špetku muškátového oříšku, 1/4 lžičky soli, 100 g cukru, 400 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, 20 g čerstvého droždí, 100 g rozinek.
Rozšlehané vajíčko na mašlování.
Postup: Těsto necháme zpracovat a vykynout v pekárně. Jestli budeme zpracovávat v ruce, přidáme 10 g droždí navíc. Vykynuté rozdělíme, můžeme uplést různé copy, potřeme rozšlehaným vajíčkem, necháme vykynout a buď vložíme do vymazané formy, nebo upečeme volně na plechu. Těsto je nelepivé, takže se s ním dobře pracuje.
Náhledy fotografií ze složky kynuté pečivo