Kynutá šlehačková bábovka s mákem
Suroviny: 180 ml šlehačky 33% , špetka soli, 300 g polohrubé mouky, 1 lžička citronové tresti, 50 g cukru, 10 g droždí.
Náplň: 80g mletého máku, 120 ml mléka, 40 g cukru, 2 lžíce povidel, 1 rovná lžíce strouhanky, 1/2 lžičky skořice, 50 g rozinek.
Rozpuštěné máslo na potření upečené bábovky.
Postup: všechny suroviny dáme do pekárny, zapneme program Těsto, necháme zpracovat a vykynout. Mléko dáme do kastrůlku, přivedeme k varu, přidáme mák, cukr a skořici. Krátce povaříme, vmícháme povidla, rozinky a podle potřeby zahustíme strouhankou. Vykynuté těsto rozválíme do obdélníku, pomažeme náplní a smotáme do závinu, který vložíme do vymazané formy a necháme 30 minut kynout. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C kolem 40 minut.
Prochladlou bábovku vyklopíme a potřeme rozpuštěným máslem.
Náhledy fotografií ze složky kynuté pečivo