Tvarohové koláče
Suroviny: 220 ml mléka, 3 lžíce oleje, 1 vejce, citronová šťáva a kůra z jednoho citronu, 300 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, 80 g cukru, 20 g čerstvého droždí.
Náplň: 2 tvarohy v kostce, 2 vejce, 100 g cukru, 1 vanilkový cukr, 100 ml mléka, 1 vanilkový pudink, merunková marmeláda a švestková povadla.
Na mašlování rozšlehané vejce a kousek rozpuštěného másla do kterého vmícháme trochu rumu.
Postup: Suroviny dáme v pořadí do pekárny a zapneme program těsto. Vykynuté těsto rozdělíme na 15 dílků z kterých vytvoříme bulky a necháme deset minut odpočinout. Na náplň si ušleháme vejce s cukry, postupně přidáváme tvaroh a mléko smíchané s pudinkem. Těstové bulky zploštíme, přendáme na plech a pomašlujeme. Do středu koláčků dáme marmeládu nebo povidla a kolem tvaroh. Necháme nakynout a upečeme v předehřáté troubě na 170 °C a pečeme kolem 20 minut. Horké potřeme rozpuštěným máslem.
Náhledy fotografií ze složky kynuté pečivo