Kynutý šimlový závin
Suroviny: 250 ml mléka, 50 g rozpuštěného rostlinného tuku, špetka soli, 500 g hladké mouky, 3 vanilkové cukry, 20 g čerstvého droždí, 1 lžička citronové tresti.
Náplň: 100 g mletého máku, 200 ml mléka, 2 lžíce cukru, 1 lžička skořice, 250 g tvarohu 1-2 lžíce strouhanky, rozinky.
Rozšlehané vajíčko na mašlování.
Postup: suroviny dáme v pořadí do pekárny a necháme zpracovat na program Těsto. Mezi tím si připravíme náplň. Mléko přivedeme k varu, přidáme mák, cukr, skořici a povaříme. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Po vychladnutí vmícháme tvaroh a podle chuti přisladíme. Vykynuté těsto rozdělíme na tři díly, každý rozválíme do obdélníku, potřeme náplní, posypeme rozinkami a zavineme. Přeneseme na plech, necháme nakynout, pomašlujeme a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C kolem 30 minut.
Náhledy fotografií ze složky kynuté pečivo
Komentáře
Přehled komentářů
Upečeno přesně podle receptu a výsledek je perfektní! Závin je opravdu výborný :-)
Doporučuji!
(Jindřiška, 15. 1. 2023 20:03)