Jdi na obsah Jdi na menu
 

Špenátový chléb

22. 5. 2010

spenatovy-chleb.jpgSuroviny: 190 ml vody, 2 lžíce kvásku, 2 lžíce oleje, 150 g pšeničné tmavé chlebové mouky, 1 lžička soli,  2 stroužky utřeného česneku, 100 g pšeničné chlebové mouky, 50 g pšeničné celozrnné mouky, 10 g droždí, 2 lžíce nasekaného čerstvého špenátu, 1/2 lžičky cukru, 1 lžíci nasekaných čerstvých bylinek (petrželka, meduňka, tymian, bazalka).

Mašlování: žloutek smíchaný s mlékem, trochu omastku na vymazání formy.

Postup: suroviny, kromě bylinek dáme v pořadí do pekárny a zapneme program těsto. Po signálu přidáme bylinky a necháme vykynout. Hotové vyndáme, propracujeme a vložíme do vymazané formy, třeba na biskupský chlebíček. Necháme kynout, pomašlujeme a dáme do vyhřáté trouby na 200 °C , po 10 minutách stáhneme na 180 °C a dopečeme. Chléb  je upečený za 35-40 minut.

Je to malý chléb zadělávaný v dvojité formě. Těsto je volnější, ale při hnětení nesmí lepit na formu.

 

Náhledy fotografií ze složky domácí pekárna

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA