Jdi na obsah Jdi na menu
 

Pšenično žitný chleba s pažitkou

23. 5. 2012

s-pazitkou.jpgSuroviny: 280 ml vody,  40 g rozpuštěného sádla, 1 lžíce octa, 2 lžičky soli, 1 lžička sladěnky, 300 g hladké mouky, 200 g žitné celozrnné mouky, 2 lžičky sušeného droždí, hrst nasekané  pažitky.

Postup: suroviny dáme v pořadí do pekárny a zapneme program těsto. Pažitku přidáme před koncem hnětení. Vykunuté těsto vyndáme, utvoříme váleček a vložíme do vymazané biskupské formy.  Povrch nařízneme a necháme vykynout. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C kolem 40 minut. Během pečení chleba potřeme dvakrát vodou.

 

Náhledy fotografií ze složky chleby z trouby

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA