Jdi na obsah Jdi na menu
 

Pšenično žitný chléb z litinového hrnce

psenicno-zitny-z-litinaku.jpgSuroviny na první těsto: 200 ml vody, 150 g hladké mouky Zlatka, 50 g žitné mouky, 10g droždí, 1 lžička cukru.

Suroviny na druhé těsto: 200 ml vody, 2 lžičky soli, 1 lžíci octa, 150 g hladké chlebové mouky, 100 g žitné mouky, 100g mouky na domácí chléb, 2 lžičky kmínu, 10 g droždí.

Postup: všechny suroviny na první těsto dáme do pekárny, necháme promíchat a vypneme. Můžeme pokračovat až za několik hodin. Těstíčko několikrát vzejde a zase spadne. Připravila jsem si na chleba ráno, po obědě přidala ostatní suroviny a nechala dojít program na těsto až do konce. Vykynuté propracujeme a protože je těsto volnější pomoučíme si vál. Dobře uzavřeme, poprášíme žitnou moukou a vložíme do litinového hrnce vyloženým pečícím papírem. Necháme pod poklicí kynout cca 45 minut. Pečeme přikrytý po celou dobu ve vyhřáté troubě na 220°C 15 minut, pak stáhneme na 180°C a dopečeme. Pekla jsem celkem 50 minut.  

DETAIL CHLEBA NA ŘEZU.

Chuťově moc dobrý a s bezva křupavou kůrkou.

 

Náhledy fotografií ze složky domácí pekárna

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Dotaz

(Klára, 16. 8. 2012 14:46)

Dobrý den,
je možné místo litinového hrnce použít "železák"?

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA