Jdi na obsah Jdi na menu
 

Podmáslový chleba se sojou

3. 1. 2011

podmaslovy-chleba-se-sojou.jpg Suroviny: 230 ml kysaného podmáslí, 1 lžíce jablečného octu, 1 lžíce oleje, 1 1/2 lžičky soli, 1 1/2 lžičky mletého kmínu, 250 g pšeničné chlebové mouky, 50 g celozrnné pšeničné mouky, 50 g celozrnné žitné mouky, 2 lžíce pšeničných otrub, 15 g čerstvého droždí, 1 lžička cukru, 200 ml vařené soji .

Postup: všechny suroviny kromě soji dáme do pekárny, zapneme program Těsto a necháme zpracovat a kynout. Hotové vyklopíme na desku a ručně zapracujeme vařenou suchou soju. Vytvoříme váleček, který vložíme do vymazané chlebové nebo biskupské formy a necháme znovu nakynout. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C 10 minut, stáhneme na 180°C a dopečeme. celková doba pečení je cca 35 minut.

Podle potřeby chleba z vrchu při pečení přikryjeme aby se nespálil.

 

Náhledy fotografií ze složky chleby z trouby

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA