Jdi na obsah Jdi na menu
 

Pikantní škvarkový chleba

17. 1. 2011

pikantni-skvarkovy-chleba.jpgSuroviny: 160 ml vody, 1 lžička soli, 100 g pšeničné mouky T650, 100 g pšeničné chlebové mouky, 50 g pšeničné celozrnné mouky, 8 g čerstvého droždí, 1 lžička sladěnky, 1 lžička kmínu,  50 g nemletých škvarků, 2 lžičky koření AGLIO.

Postup: suroviny dáme v pořadí do pekárny a zapneme program těsto. Škvarky přidáme před koncem hnětení.  Vykynuté těsto propracujeme, vytvoříme bochníček omoučíme a dáme kynout, buď do ošatky nebo na plech. Po 30 minutách nařízneme, necháme ještě 10 minut a dáme do vyhřáté trouby na 250 °C na 5 minut, pak stáhneme na 220°C pečeme 10 minut a dopékáme při 180 °C dalších 20-25 minut. podle potřeby z vrchu chleba přikryjeme, aby se nespálil. Pečeme s kastrůlkem vody.

   Těsto by mělo být volnější, pokud to není nutné, nepřisypávame už mouku, suroviny jsou pro pečení v troubě. Dávka je jen na malý bochníček.

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky chleby z trouby

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA