Jdi na obsah Jdi na menu
 

Dýňový chléb

22. 5. 2010

dynovy-chleba.jpgSuroviny: 170 ml vody, 4 lžíce kvásku, 3 lžíce oleje, 150 g tmavé pšeničné chlebové mouky, 1 lžičku soli, 150 g žitné chlebové mouky, 15 g droždí, 1/2 lžičky cukru, 1/2 lžičky chlebového koření, 100 g dýňových semínek.

Mašlování: žloutek smíchaný s mlékem a pár semínek na posyp.

Trochu omastku na potření pečící formy.

Postup: suroviny dáme v pořádí do pekárny, zapneme program těsto a po signálu přidáme semínka. Vykynuté vyndáme, propracujeme a vložíme, třeba do vymazané formy na biskupský chlebíček. Necháme vykynout, pomašlujeme a posypeme dýňovými semínky. Pečeme 10 minut ve vyhřáté troubě na 200 °C , pak stáhneme na 180 °C a dopečeme. Chléb je hotový za cca 35-40 minut.

Je to malý chléb, zadělávaný v dvojité formě. Těsto je volnější, ale při hnětení nesmí lepit na nádobu. Hotový chléb je vláčný a nadýchaný.

 

Náhledy fotografií ze složky domácí pekárna

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA