Jdi na obsah Jdi na menu
 

chléb dvou chutí

22. 10. 2011

chleb-dvou-chuti.jpgSuroviny na slunečnicové těsto: do jedné nádoby dáme, 150 ml vody, 2 lžíce oleje, 1 žička soli, 150 g polohrubé pšeničné mouky, 100 g pšeničné celozrnné mouky, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1 lžička cukru, 8 g čerstvého  droždí, 3 lžíce slunečnicových semínek (přidáme do těsta před koncem hnětení).

Suroviny na vločkové těsto: do druhé nádoby dáme, 170 ml vody, 2 lžíce oleje, 1 lžička soli, 150 g plohrubé pšeničné mouky, 50 pšeničné celozrnné mouky, 50 g ovesných vloček, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1 lžička cukru, 8 g čerstvého droždí, pár kapek kuléru.

Rozšlehaný bílek na potření a trochu slenečnice a vloček na obalení těsta. Trochu tuku na vymazání formy.

Postup: suroviny postupně vložíme do dvojitého formy a zapneme program těsto. Z hotových vykynutých těst utvoříme dlouhé válečky, které potřeme bílkem a posypeme(vyválíme) ve slunečnici nebo vločkách. Oba válečky položíme vedle sebe a zakroutíme dohromady.  Vložíme do vymazané formy, necháme ještě nakynout a pečeme ve vyhřáté troubě na 220 °C kolem 15 minut, pak stáhneme na 180°C a dopečeme

 

 

Náhledy fotografií ze složky chleby z trouby

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA