Jdi na obsah Jdi na menu
 

Bílý pšeničný chleba z remosky

12. 12. 2010

 psenicny-chleba-z-remosky.jpgSuroviny: 200 ml vody, 4 lžíce kvásku, 1 lžíce oleje, 150 g pšeničné chlebové mouky, 1 ½ lžičky soli, 150 g celozrnné pšeničné mouky, 1 ½ lžičky chlebového koření, ¼ čerstvého droždí, lžička cukru.

Postup: suroviny dáme v pořadí do pekárny a necháme zpracovat a vykynout na program těsto. Hotové vyndáme, propracujeme, vytvoříme bochníček, který oválíme v mouce a dáme kynout do ošatky nebo přímo remosky vyložené pečícím papírem.  Pečeme cca 45 minut.

Pokud necháme chleba kynout v ošatce, přikryjeme jí pečícím papírem a překlopíme nádobou z remosky. Když je chleba nakynutý, opatrně nádobu s ošatkou sesuneme ke kraji stolu, ze spodu přidržíme ošatku a pomalu přetočíme.

Je to dávka jen malý chleba.

 

 

Náhledy fotografií ze složky chleby z trouby

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA