Jdi na obsah Jdi na menu
 

100 % žitný chleba

20. 10. 2010

zitny-chleba.jpgSuroviny: 250 g kvásku, 1/8 droždí, 1  lžička sladěnky, 80 ml vody, 1 1/2 lžičky soli, 3 lžíce oleje, 380 g žitné chlebové mouky, 1 1/2 lžičky mletého kmínu.

Postup: do pekárny dáme kvásek, droždí, sladěnku a zapneme jakýkoliv program na promíchání. Stačí kolem tří minut. Necháme 20 - 30 minut pracovat a pak přidáme ostatní suroviny. Zapneme program těsto a necháme promíchat asi na 15 minut. Pekárnu vypneme a těsto může kynout 6-8 hodin. Těsto je lepivější, ale to nevadí. Nakynuté těsto přendáme pomocí stěrky na pomoučený vál a zpracujeme váleček. Přendáme do formy, přikryjeme fólií potřenou olejem a necháme opět kynout, klidně i kolem třech hodin. Pečeme v rozpálené troubě na 200°C 8-10 minut, stáhneme na 180°C a dopečeme.

 

Náhledy fotografií ze složky chleby z trouby

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA