Jdi na obsah Jdi na menu
 

Žitno pšeničný kváskový chleba

18. 11. 2010

zitno-psenicny.jpgSuroviny: 215 g kvásku, 100 ml vody, 100 g žitné celozrnné jemně mleté mouky, 150 g hladké pšeničné mouky, 2 lžičky kmínu, 1 1/2 lžičky soli.

Postup: suroviny dáme v pořadí do pekárny a zapneme progam těsto, necháme jen umíchat. a pekárnu vypneme. Necháme kynout 2-2 1/2 hodiny. Záleží jak máme silný kvásek a jak rychle těsto kyne. Po nakynutí zapneme program pečení a chlebík upečeme.

Je to malý chleba pečený v dvojité fomě a s ním se pekl ještě tenhle.

Oba upečené chlebíky jsou zde.

 

Náhledy fotografií ze složky domácí pekárna

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

žitno pšeničný kváskový chleba

(wiwien, 20. 9. 2015 21:39)

Děkuji za vznikající recept, chleba je výborný jen ještě přidávám kousek droždí aby byl víc nadýchaný

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA