Slunečnicový kváskový chleba
Suroviny: 300 g kvásku, 200 ml vody, 2 lžíce oleje, 200 g žitné chlebové mouky, 200 g pšeničné chlebové mouky, 1 1/2 lžičky soli, 1 lžička mletého kmínu, 1/2 lžičky celého kmínu, 100 g slunečnice.
Postup: Suroviny dáme v pořadí do pekárny, zapneme program Těsto, které necháme jen umíchat a pekárnu vypneme. V pekárně necháme stát dokud těsto nevykyne. Já jsem zadělala večer a nádobu s těstem jsem dala do lednice. Pekla jsem až druhý den ráno.
Těsto je hustší a tak i chlebík je hutnější, ale je dobrý.
Náhledy fotografií ze složky domácí pekárna
Komentáře
Přehled komentářů
dobrý den.když vydělám nádobu s těstem z lednice,dám hnedpéct,nebo nechám ještě kynout?
Re: dotaz
(Květka, 24. 2. 2011 9:21)Dobrý den, těsto po vytažení z lednice musí zůstat alespoň hodinu v pokojové teplotě. Po tu dobu bude ještě nabývat na objemu. Než se vloží do trouby musí zdvojnásobit svůj objem. Těsto kyne pomaloučku i v lednici.
dotaz
(bohuna, 24. 2. 2011 9:07)