Jdi na obsah Jdi na menu
 

Semínkový žitno pšeničný kváskový chleba

18. 11. 2010

seminkovy-zitno-psenicny-kvaskovy.jpgSuroviny: 215 g kvásku, 120 ml vody, 100 g žitné celozrnné mouky, 150 g pšeničné chlebové mouky, 2 líce lnu, 1 lžíce sezamu, 2 lžíce pšeničných otrub, 1 lžička drceného kmínu, 1 1/2 lžičky soli.

Postup: suroviny dáme v pořadí do pekárny zapneme program těsto a necháme jen zpracovat a pak pekárnu vypneme. Necháme 2 - 2 1/2 hodiny kynout. Po nakynutí upečeme.

Dávka je na malý chleba pečený v dvojité formě. S polu s ním se pekl ještě tenhle.

Oba chlebíky po upečení jsou zde.

 

Náhledy fotografií ze složky domácí pekárna

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA