Mléčný jemný chleba
Suroviny na první těsto: 400 ml kvásku, 1 lžička sladěnky, 6 g droždí, 50 g celozrnné žitné mouky, 50 ml vlažné vody.
Suroviny na druhé těsto: 200 ml mléka, 50 ml rozpuštěného másla, 200 g mouky na domácí chleba, 200 g hladké mouky, 2 lžičky soli, 150 g polohrubé výběrové mouky, 1 1/2 lžičky drceného kmínu.
Postup: do pekárny dáme suroviny na první těsto, pekárnu pustíme na 3 minuty a necháme vše promíchat. Zapneme na 1/2 minuty pečení aby se pekárna ohřála a necháme na jednu hodinu těsto pracovat. Po hodině přidáme ostatní suroviny a zapneme program Základní. Těsto krásně nakynulo.
Chleba je bělejší a má jemnější chuť. přesto, že je v něm většina pšeničné mouky, není chlebík vůbec "buchtovatý". Je dobrý s marmeládou, k různým pomazánkám....
Náhledy fotografií ze složky domácí pekárna