Jdi na obsah Jdi na menu
 

Chlebový závin

18. 5. 2010

chlebovy-zavin.jpgSuroviny: 280 ml vody, 1 1/2 lžičky soli, 1 lžička grilivacího koření, 5 lžic sádla, 5 lžic kvásku, 200 g směsi na ciabatta, 200 g pšeničné tmavé chlebové mouky, 100 g žitné chlebové mouky, 1/3 droždí, 1 lžička cukru.

Náplň: anglická slanina, sýr, grilovací koření.

Mašlování: mléko rozšlehané s troškou bílku a kmín na posyp.

Postup: suroviny dáme v pořadí do pekárny a zapneme program těsto. 1/4 hodiny před koncem kynutí vypneme a prázdnou pekárnu zapneme na program pečení na 2-3 minuty, aby se nám ohřála pro další kynutí. Těsto trochu propracujeme a vyválíme obdélník na šíři formy, posypeme grilovacím kořením, poklademe anglickou slaninou a sýrem. Z každé strany pevně od krajů svineme ke středu, potřeme mlékem a posypeme kmínem. Závin vložíme zpět do formy a dáme do vyhřáté pekárny. Necháme kynout cca 50 minut, pak přepneme na pečení a pečeme 70 minut. 

 

 

Náhledy fotografií ze složky domácí pekárna

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA