Jdi na obsah Jdi na menu
 

Chleba bez vážení

12. 2. 2012

chleba-bez-vazeni.jpgSuroviny:  200 ml vlažné vody, 1 lžíce octa, 2 lžíce oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky sladěnky, 1/2 lžičky chlebového koření, 1 odměrka hladké chlebové mouky, 1/2 odměrky žitné celozrnné mouky, 3/4 odměrky pšeničné celozrnné mouky, 1/5 kostky čerstvého droždí, po signálu přidáme do pekárny 4 lžíce slunečnicových semínek

Postup: všechny suroviny dáme do nádoby a podle typu pekárny vybereme program.

Dávka je do malé dvojité formy. Kdo by chtěl upéct ve velké, dávku zdvojnásobí, ale pak je nutné pohlídat těsto, nemělo by být moc tuhé, ale nesmí se lepit ke stěnám nádoby. Pekla jsem dva malé chlebíky.

 

 

Náhledy fotografií ze složky domácí pekárna

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA