Jdi na obsah Jdi na menu
 

Perníková buchta s mrkví

30. 10. 2010

pernikova-buchta-s-mrkvi.jpgSuroviny: 2 vejce, 230 g cukru, 300 g polohrubé mouky, 150 g strouhané mrkve,  ½ prášku do pečiva, 150 g kvásku, 150 ml oleje, 150 ml mléka, 1 lžíce kakaa, 2 lžičky perníkového koření, 1 lžička voňavého pečení s vanilkou (nemusí být), 1 skořicový cukr, brusinky, sekané mandle.

Postup: v míse ušleháme vejce s cukrem, zašleháme olej a vlijeme do pekárny. Přidáme kvásek a všechny promíchané suché suroviny.  Přisypeme mrkev, brusinky a mandle. Necháme vše promíchat cca 5 minut. Zapneme program Pečení na 1 hodinu. Po hodině přidáme ještě 15 minut a už hlídáme.

Buchta je vláčná a přesto, že je v ní jen trochu prášku do pečiva, tak díky kvásku pěkně nabyla.

 

Náhledy fotografií ze složky domácí pekárna

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA