Jdi na obsah Jdi na menu
 

Perníková bábovka s vločkami

15. 5. 2010

 p1020247.jpgSuroviny: 80 g ovesných vloček, 400 g polohrubé mouky, 30 g kukuřičného škrobu, 120 g třtinového cukru, 2vejce, 3 lžíce medu, 1 šlehačka 33%, 2 lžičky perníkového koření, 2 lžíce kakaa, 2 vanilkové cukry, 1 prášek do pečiva, 1 žička citrónového a rumového aróma, rozinky, 250 ml vařící vody.

Poleva: moučkový cukr, citrónová šťáva, nahrubo nastrouhaná čokoláda, 50 g rozpuštěného másla.

Postup: vločky vsypeme do pekárny, zalijeme vařící vodou a necháme vychladnout. Přidáme šlehačku, vejce, med, aróma a promíchané všechny suché suroviny. Zapneme program koláč a po signálu přidáme rozinky. Upečený a částečně vychladlý perník vyklopíme a potřeme rozpuštěným máslem. Z cukru a citrónové šťávy utřeme polevu a nalijeme na vršek perníku a hned posypeme strouhanou čokoládou a pokapeme zbylým máslem. Čokoládu trošku přitlačíme a necháme zatuhnout.

 

Náhledy fotografií ze složky domácí pekárna

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA