Jdi na obsah Jdi na menu
 

Perníková bábovka s jablky

10. 5. 2010

pernikova-buchta-s-jablky.jpgSuroviny: 2 vejce, 200 g cukru, 1 skořicový cukr, 150 ml oleje, 150 ml mléka, 150 ml vlažné vody, 500 g polohrubé mouky, 1 prášek do perníku, ořechy, dvě jablka nakrájená na kostičky.

Na ozdobení: čokoládová poleva a kokos na posyp.

Postup: vejce s cukry ušleháme, přidáme olej, mléko, vodu, ještě trochu prošleháme a vlijeme do pekárny. Vsypeme mouku promíchanou s práškem do perníku a necháme 4-5 minut míchat. Dosypeme, pár sekaných ořechů, jablka, rozinky a už necháme jen chvilku promísit. Pečeme hodinu na světlou kůrku, pak zapneme znovu a dopékáme na střední, hlídáme, dokud není hotovo. Po upečení ozdobíme čokoládou a posypeme kokosem.

Je výborná vláčná a voňavá.

Tento recept mám také umístěný na Dámě.

 

Náhledy fotografií ze složky domácí pekárna

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pozor

(Lucka, 16. 1. 2015 22:04)

Pozor, spousta pekáren nemá možnost zapnout hned znovu pečení, když jedno skončí.

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA