Jdi na obsah Jdi na menu
 

Kefírka s jablky

31. 5. 2010

p1020378.jpgPostup: 200 ml kefíru, 2 vejce,150 ml oleje, 400 g polohrubé mouky, 150 g cukru, 1 vanilínový cukr, 3 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, 1 malou lžičku jedlé sody, 2 lžíce citronové šťávy, 2 oloupaná a nakrájená jablka na kostičky.

Postup:  vejce ušleháme s cukry, zašleháme olej, citronovou šťávu, vlijeme do pekárny, přidáme kefír, dvě třetiny mouky smíchané s kakaem, zapneme program těsto a necháme chvilku umíchat. Do zbývající mouky vmícháme prášek do pečiva a sodu. Pomalu vsypeme do těsta a po chvilce přidáme jablka, necháme krátce promíchat, vypneme a z vaničky vyndáme hnětací hák. Těsto můžeme posypat oříšky, mandlemi, podle toho, co máme. Zapneme program pečení. Podle potřeby přidáme dalších 15 minut, ale těsto už ohlídáme.

Dělala jsem jen z poloviční dávky a pekla v malé formě. Na pečení stačilo 50 minut.

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky domácí pekárna

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA